Hoe meer zielen.. | Wit Licht
ziel, dolende ziel, leven na de dood, eeuwig leven, witlichtpunt, wit licht
536
post-template-default,single,single-post,postid-536,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

Hoe meer zielen..

Hoe meer zielen..

Eerder in deze blog heb je kunnen lezen hoe ik de aanwezigheid voelde van een overleden ziel in het appartement van mijn vriend en in mijn laatste blog over zielsverwanten heb ik kort uitgelegd wat er gebeurt nadat we komen te overlijden. Heel simpel gezegd treedt onze ziel uit ons fysieke lichaam en reist af naar het Wit Licht.

Maar makkelijker gezegd dan gedaan, want het komt voor dat de ziel van een overledene zijn eindbestemming “het Wit Licht” niet bereikt. De ziel treedt dan wel uit het fysieke lichaam, maar blijft als het ware ronddwalen hier op aarde. Deze zogenaamde “dolende zielen” hebben hulp nodig om op hun eindbestemming te komen.

Zelf heb ik een aantal van deze dolende zielen hierbij mogen helpen en deze blog schrijvende realiseer ik mij dat dit heel onwerkelijk kan klinken. Dat was het voor mij ook totdat ik zaken bevestigd kreeg nadat ik iemand had geholpen om op de eindbestemming te komen.

Ik droomde over een overledene die nog steeds aanwezig was in het huis waar diegene had gewoond. Uit respect voor beide geef ik de overledene de fictieve naam “Sterre” en de partner die alleen is achter gebleven noem ik “Lieve”.

Ok, terug naar mijn droom. Ik voelde dat deze droom een boodschap was voor mij en niet veel later trad ik in contact met Sterre en hielp ik Sterre verder reizen naar het Wit Licht. Maanden later kwam ik in contact met Lieve. Lieve had na het overlijden van Sterre een enorm zware tijd achter de rug en vertelde dat het pas sinds een aantal maanden beter ging. Daarnaast vertelde Lieve mij hoe Lieve de aanwezigheid van Sterre in huis nog vaak had waargenomen en dat Lieve via via was verteld dat Sterre zijn weg naar het Wit Licht nog niet had gevonden. Toen mij dit werd verteld wist ik waarom Lieve en ik met elkaar in contact waren gekomen. Ik kon Lieve gerust stellen en toen we onze ervaringen met elkaar deelden vielen alle puzzelstukken in elkaar. De positieve verandering in het leven van Lieve had plaats gevonden vlak nadat Sterre afgereisd was naar het Wit Licht.

Dat was de bevestiging die ik zocht!

Nog meer bevestiging kreeg ik via mijn tuinman die mij vertelde dat hij niet verder kwam met klussen in zijn huis vanwege de vermoedelijke aanwezigheid van dolende zielen. Ik heb zijn huis bezocht en voelde inderdaad hun aanwezigheid. En geloof dit of niet! Aan het einde van mijn bezoek liet de tuinman mij foto’s zien, die hij met zijn smartphone in zijn huis had genomen, waarop de gezichten van de dolende zielen duidelijk zichtbaar waren! Toen wist ik het helemaal zeker: this shit is real!

Zo real als het voor mij inmiddels is, zo unreal zal het wellicht voor jou zijn en ik kan me ook voorstellen dat deze blog veel vragen oproept. Vragen waarop ik de antwoorden eerst ook niet wist, maar die wel veel opheldering bieden nu ze beantwoord zijn. Hier komen ze:

Waaraan herken je de aanwezigheid van dolende zielen in je huis?

Dit kan op veel verschillende manieren. Hier volgen er een aantal. Je hebt het gevoel alsof iemand je bekijkt. Voorwerpen verplaatsen zich op onverklaarbare wijze. Je hoort geluiden. Je ziet schimmen. Deuren gaan zomaar open of dicht. Je ervaart een bepaalde onrust/angst in huis en met name als je alleen bent. Je hebt een huilbaby en de oorzaak van het huilen is onverklaarbaar (dolende zielen zoeken naar het Wit Licht en babytjes stralen het meeste Wit Licht uit, omdat hun ziel nog niet volledig in hun lichaam is neergedaald).

Kunnen dolende zielen zich verplaatsen?

Ja dit kan. Zo kwam de dolende ziel van een ex familielid in mijn appartement terecht via een schilderij dat van diegene was geweest. Een dolende ziel hoeft zich dus niet altijd op de plek van overlijden te bevinden.

Hoe kun je dolende zielen helpen afreizen naar het Wit Licht?

Hiervoor zijn verschillende manieren, maar als je hiermee geen ervaring hebt schakel dan de hulp in van een ervaren iemand. Het kan bijvoorbeeld met kerkenwierook (niet met salie!), maar het kan ook door in contact te treden met de dolende ziel en de ziel de weg te wijzen naar het Wit Licht.

Waardoor kan een ziel gaan ronddwalen? 

Het kan zijn dat de ziel zelf niet dood wilde gaan of bang was voor de dood en zich dus verzette tegen zijn reis naar het Wit Licht. Het kan ook zijn dat nabestaanden het overlijden niet kunnen accepteren en de ziel niet kunnen loslaten.

Waarom is het belangrijk dat een dolende ziel geholpen wordt? 

Je zult met name een bepaalde rust gaan ervaren en je zult zien dat vernieuwing in je leven optreedt. Je krijgt bijvoorbeeld nieuwe relaties of nieuwe inzichten die jou helpen met jouw persoonlijke groei. Daarnaast kan een ziel in het Wit Licht in tegenstelling tot een dolende ziel jou helpen als je diegene om hulp vraagt. Je zult ervaren dat de aanwezigheid van een ziel die zich in het Wit Licht bevindt aangenamer voelt dan de aanwezigheid van een dolende ziel.

2 Reactie's
 • José. Maesen
  Geplaatst op 10:16h, 21 november

  Wat mooi van jou dat je er zo voor openstaat en andere er mee doet helpen dan gaan mensen je ook begrijpen
  wens je veel kracht en liefde gr Joaé

  • witlicht
   Geplaatst op 12:28h, 21 november

   Dankjewel voor je steun en lieve woorden <3