Liefde op het 1e gezicht? | Wit Licht
Zielsverwant, zielsverwanten, ziel, leven na de dood, eeuwig leven
528
post-template-default,single,single-post,postid-528,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

Liefde op het 1e gezicht?

Liefde op het 1e gezicht?

Eenmaal ontslagen uit het ziekenhuis in Bali (niet gelezen wat ik daar deed? Check dan deze link) pakte ik de taxi naar het vliegveld en vloog ik in 24u van Bali naar Amsterdam met tussenstops in Taipei en Bangkok. Ik vloog businessclass. Iets wat voor anderen normaal is, maar voor mij een onvergetelijke ervaring was. Niet alleen de luxe, ruimte en verwennerij, maar vooral mijn ontmoeting met Naomi maakte deze reis voor mij onvergetelijk. Naomi woont in Taipei en zat naast mij tijdens onze 6u durende vlucht van Bali naar Taipei. Vanaf het moment dat Naomi mij begroette totdat we uitstapten hebben we non-stop met elkaar gepraat alsof we al jarenlang elkaars beste vriendinnen waren. Toen de stewardessen ons bij het uitstappen verbaasd vroegen of we vriendinnen waren antwoordden we dan ook beide volmondig “ja”.
Iets soortgelijks had ik met de tuinman die afgelopen voorjaar mijn terras heeft aangelegd. We praatten met elkaar alsof we al jarenlang een getrouwd stel waren.
En gisteren overkwam het me weer. Ik dronk na de yoga een kop thee met de yoga instructrice. Even later namen we knuffelend afscheid van elkaar, omdat ook die connectie zo ontzettend fijn en vertrouwd voelde.

Allemaal ontmoetingen die voelen als een soort van liefde op het eerste gezicht. Voorheen zou ik ervoor terug kunnen deinzen, omdat het al snel zou voelen als bedreiging voor mijn relatie, maar nu ik begrijp waarom die ontmoetingen zo fijn zijn schrik ik er niet meer van en vind ik ze vooral heel erg bijzonder. Het zijn namelijk zogenaamde zielsverwanten.

Zielsver-Wattuh?!

Eigenlijk hoef je alleen maar te geloven in leven na de dood om dit te begrijpen. Geloof je hier niet in? Dan wordt het een lastige 😉 Anyway; het woord ‘zielsverwant’ zegt het eigenlijk al, maar heel simpel gezegd is een zielsverwant de ziel van een oude bekende; iemand waarmee je tijd doorbracht in een vorig leven.
Maar we gaan toch dood en worden toch begraven of gecremeerd? Klopt! Maar iedereen heeft naast zijn of haar fysieke lichaam een ziel. Als we dood gaan sterft ons fysieke lichaam, maar reist onze ziel af naar het WitLicht. Zodra de ziel er weer klaar voor is begint hij een nieuw leven door in een nieuw fysiek lichaam te treden, namelijk in dat van een ongeboren baby.
Zo kan Noami ooit mijn zus geweest zijn, de tuinman mijn man en de yoga lerares mijn beste vriendin.

Laat je dus niet van de wijs brengen en ga niet direct twijfelen aan je relatie als je iemand tegenkomt waarmee je vanaf de eerste ontmoeting een onbeschrijfelijke klik hebt; het kan namelijk zomaar een zielsverwant van je zijn 😉 Grappig toch?!

 

2 Reactie's
 • Anne
  Geplaatst op 22:23h, 03 november

  ???

  • witlicht
   Geplaatst op 07:10h, 04 november

   ?