Leren met hulp accepteren.. | Wit Licht
hulp accepteren, leren, witlichtpunt, wit licht, www.witlichtpunt.nl, kaart leggen
305
post-template-default,single,single-post,postid-305,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

Leren met hulp accepteren..

Leren met hulp accepteren..

‘Je bent een bijzonder mens, je hebt niks om onzeker over te zijn en vertrouw op je gevoel’ was voor mij zoiets als ‘zwem maar even de oceaan over zonder zwemdiploma en vertrouw erop dat je niet verdrinkt’. Maar goed, om te leren zwemmen zijn er zwemleraren en gelukkig zijn er ook leraren en leraressen die mij helpen op mijn gevoel te vertrouwen. Eén van die leraren is Marko (www.watertime.nl). Ik leerde Marko kennen nadat ik voelde dat mijn vriend en ik niet de enige bewoners waren in het appartement van hem. We hadden nog een huisgenoot in de vorm van een ziel die na zijn overlijden niet op zijn eindbestemming ‘het Wit Licht’ was aangekomen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugde”? Nope! We waren blij met de hulp van Marko. Hij bevestigde direct na binnenkomst in het appartement van mijn vriend dat we inderdaad een “onzichtbare” mannelijke huisgenoot hadden en heeft de beste man helpen afreizen naar ‘het Wit Licht’.  

Marko sprak zijn gevoel over mijn onzekerheid uit en zag iets in mij en toen ik Marko een tweede keer zag zei hij tegen me dat ik eens na moest denken over deelname aan zijn cursus ‘kaart leggen’. Hij gaf aan dat de kaarten voor mij een hulpmiddel zouden kunnen zijn om meer te leren en durven vertrouwen op mijn gevoel. Ik weet niet wat jouw gedachte nu is, maar zelf dacht ik bij ‘kaart leggen’ aan een hippie in een tipi-tent, omringd door kaarsen. Maar goed, ik besloot dat vooroordeel los te laten en me in te schrijven voor zijn cursus en wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb, want het heeft me inderdaad geholpen op de manier zoals Marko voorspelde. De afgelopen weken/dagen word ik bijna overspoeld door bevestigingen van mijn gevoel op allerlei manieren.  

Een groep van 4 meiden kwam naast ons zitten op het terras en ik voelde direct heel sterk dat één van hen zwanger was. Toen ik nog eens goed keek zag ik geen zwangere buik en mijn verstand verklaarde me voor gek, maar nog geen 5 minuten later vlogen 3 van de 4 meiden op uit hun stoel, nadat hun vriendin het blijde nieuws over haar prille zwangerschap met hun had gedeeld  

Ik had een vriend getipt over een vacature bij een bedrijf waarvan ik de directeur persoonlijk ken. Ik had in mijn enthousiasme geroepen dat ik graag een balletje voor hem zou willen opgooien bij de directeur van dat bedrijf nadat hij zijn sollicitatie had verstuurdmaar ik vergat dit steeds te doen. Toen die vriend er nog eens naar vroeg voelde ik heel sterk dat dat balletje niet nodig was. Dit deelde ik met hem en hij sprak zijn vertrouwen naar mij uit en liet het rusten. Nog geen week later appte hij mij dat hij inderdaad uitgenodigd was voor een sollicitatiegesprek.  

Het zijn slechts twee concrete voorbeelden en zo zou ik nog even kunnen doorgaan, maar dan zou deze blog te lang worden. De boodschap die ik met deze blog wil overbrengen is dat we alles kunnen leren in dit leven. Het maakt niet uit wat, de enige randvoorwaarde is de wil om te leren EN de wil om geholpen te worden.  

Als je er dan ook nog in gelooft en erop vertrouwt dat je altijd en alles kunt vragen aan “daarboven” zul je zien dat je hulpvraag soms razendsnel beantwoord wordt. Vraag maar eens om een vrije parkeerplek ergens vooraan op een overvol parkeerterrein ?  Als je om hulp hebt gevraagd is het enige wat je nog hoeft te doen je ogen en oren goed open te houden. Wuif opvallende signalen, zoals de tekst van een liedje of een artikel op social media, niet weg door het als toeval te betitelen, maar vraag je in plaats daarvan af welk antwoord het voor jou kan bevatten.  

Voorheen zou ik het aanbod van Marko om mij te helpen direct hebben afgeslagen zonder erover na te denken, omdat ik toen dacht dat ik zwak was als ik ergens hulp bij nodig had. Inmiddels zie ik dat ik sneller groei sinds ik mij heb durven open stellen voor de hulp van hem en vele anderen. En natuurlijk betrap ik mezelf er nog vaak op dat ik de neiging heb een hulpaanbod direct af te slaan. Maar op die momenten herinner ik mezelf eraan dat het mij gelukkig maakt als ik anderen kan helpen en wie ben ik om het kleine geluk van anderen, dat zij verkrijgen door mij te helpen, in de weg te staan? ? 

De cursus van Marko is zo goed bevallen dat we (drie andere dames en ik) hebben besloten een vervolg eraan te willen geven. Daarmee starten we a.s. woensdag. Ik ben benieuwd wat voor moois we nog meer gaan leren en ervaren.  

4 Reactie's
 • Je moeder
  Geplaatst op 09:21h, 28 augustus

  Mooi geschreven, maar blijft toch soms moeilijk
  Gr xmam

  • witlicht
   Geplaatst op 22:11h, 28 augustus

   ❤️

 • Gerrie Schepers
  Geplaatst op 08:57h, 31 augustus

  ???

  • witlicht
   Geplaatst op 07:06h, 02 september

   ?