Woorden zonder woorden | Wit Licht
witlichtpunt, wit licht, wit lichtpunt, gevoel, stilstand, vooruitgang, luisteren
694
post-template-default,single,single-post,postid-694,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

Woorden zonder woorden

Woorden zonder woorden

Herken je dit? Je stelt in gedachten een vraag en je partner beantwoordt hem vrijwel direct zonder dat je je vraag hardop hebt hoeven stellen. Het kan gaan over het aanreiken van een handdoek terwijl je onder de douche staat of over het antwoord dat je zocht over een belangrijke te nemen beslissing.  

Of een soortgelijke.. Je denkt aan iemand die je lang niet gezien of gesproken hebt en ineens belt diegene of loop je hem of haar bij toeval tegen het lijf. Het gebeurt mij regelmatig en twee weken geleden ontstond op deze manier iets heel bijzonders en waardevols. Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen maakte ik recent een jobswitch. Ik werk als arbo coördinator en om deze rol goed te kunnen vervullen vind ik het belangrijk te weten wat zich op de werkvloer afspeelt. En hoe kom je daarachter? Door het zelf te ervaren en de handen uit de mouwen te steken! Dus hallo werkschoenen en oude spijkerbroek en hallo collega Frank! Frank werkt in de buitendienst en is van origine stratenmaker. Hij leerde mij een paar kneepjes van zijn vak, maar al snel kwam ik erachter dat Frank naast zijn functie als buitendienstmedewerker voor de gemeente nog een ander talent heeft, namelijk schilderen! En nee, geen muren latexen of deuren aflakken wat je wellicht zou verwachten in dit geval! Nee ik heb het over schilderen als in schilderijen! Frank deelde zijn verhaal over het ontstaan van zijn passie voor schilderen met mij en ik deelde het ontstaan van mijn passie voor schrijven/bloggen met Frank, zoals omschreven in mijn eerste bericht, en mijn droom om een eigen boek uit te brengen. Wat ik op dat moment niet deelde met Frank is mijn verlangen om een eigen praktijk te openen en mijn gedachte om Frank te vragen een schilderij te maken voor in mijn praktijkruimte. 

Het was slechts een onuitgesproken gedachte toen ik plots een bericht van Frank kreeg waarin hij schreef dat hij na een aantal inspiratieloze maanden en lege schilderdoeken het licht ineens had gezien en was geïnspireerd door mijn verhaal en de foto van mijn blogsite. 

Ik begon spontaan te stuiterballen van verwondering en enthousiasme! Zonder dat ik er daadwerkelijk naar had gevraagd werd vrijwel direct gehoor gegeven aan mijn verlangen naar een schilderij! De oude Christel in mij wilde Frank vertellen wat ze wel en niet terug zou willen zien in een schilderij, maar gelukkig werd die overruled door de nieuwe Christel die wist dat dit niet nodig was, omdat er vertrouwen was over het eindresultaat vanwege haar vertrouwen in Frank. En terecht! Want inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een schilderij, zoals ik dat zelf nooit had kunnen bedenken! Een schilderij met een diepe betekenis. Een schilderij dat uniek is en mijn verhaal vertelt. Een schilderij dat mij inspireert en motiveert om mijn dromen te verwezenlijken.. Een schilderij dat ontstaan is vanuit twee harten die beide hun eigen droom najagen, maar elkaar tegelijkertijd inspireren.. Een schilderij ontstaan zonder woorden, maar vanuit wederzijds vertrouwen.. 

Nieuwsgierig naar het werk van Frank? Check zijn website www.frankstevens.nl, Instagram of Facebook. 

2 Reactie's
 • Lien
  Geplaatst op 10:22h, 10 november

  Super gaaf dit! Synchroniciteit….zo mooi! En echt een heel sjoon sjilderiej. Make dreams come true! ❤️

  • witlicht
   Geplaatst op 22:09h, 23 januari

   ?