We are One | Wit Licht
verbondenheid tussen alles en iedereen hier op aarde, tomorrowland, TML, Christel Maesen, BDE, Bijna Dood Ervaring, Wit Licht, Lichtpunt, WitLicht., www.witlichtpunt.nl, respect voor elkaar, we are one, verbondenheid, verbinding
266
post-template-default,single,single-post,postid-266,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

We are One

We are One

In mijn blog over mijn Wit Licht moment benoem ik de inzichten die ik daarna heb verkregen. Eén van die inzichten is de verbondenheid tussen alles en iedereen hier op aarde.

En dat is precies de reden waarom ik zo van Tomorrowland hou. Gisteren was ik voor de derde keer aanwezig op Tomorrowland en behalve de muziek maakt de verbondenheid tussen de duizenden festival bezoekers van over de hele wereld dit festival zo uniek. De organisatie van Tomorrowland staat voor RESPECT:

“Respect each other and each other’s rights. Create a peacefull and safe environment whithout discrimination. We are all one” .

En precies dat is wat je voelt en ervaart tijdens dit festival! Echt iedereen is één met elkaar en toont respect naar elkaar toe. Iedereen praat, danst, lacht en respecteert elkaar. Iedereen gaat los op zijn of haar manier en er wordt niet raar naar elkaar gekeken. Geen boze blikken als je niet ontkomt aan geduw en gestoot, omdat je met zijn allen dicht op elkaar staat bij de mainstage aan het einde van het festival, maar in plaats daarvan wordt ruimte voor je gemaakt of word je op de rug van iemand anders getild. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, hoe dik of dun je bent, of je blank of zwart bent, hoe oud je bent of wat je aan hebt: iedereen is één en iedereen kan zichzelf zijn!

Hoe mooi zou het zijn als we deze sfeer konden ervaren in het dagelijkse leven. Niet oordelen over een ander, maar de ander echt leren kennen en begrijpen. Realiseer je dat iemand zich op een bepaalde manier kan gedragen door dingen die diegene in het verleden heeft meegemaakt en misschien niet eens zelf in de hand heeft gehad. Zo kan iemand die heel bemoederend is als kind verwaarloosd zijn. Iemand die heel fel reageert in situaties kan jarenlang gepest zijn. En iemand die negatief reageert op alles en iedereen kan als kind misbruikt zijn.

Zorg dat je eerst iemand echt leert kennen zonder oordeel, want echte schoonheid zit diep van binnen. En onthoud hierbij dat datgene wat jou irriteert aan een ander vaak iets is wat jezelf tekort komt.

18 Reactie's
 • Magda
  Geplaatst op 12:12h, 24 juli

  Mooi geschreven Chris, laten we beginnen bij onszelf wij zijn de druppel die de beek…kanaal…..meer…zee kunnen maken.❤❤❤❤❤

  • witlicht
   Geplaatst op 19:44h, 24 juli

   En de oceaan niet te vergeten ? Mooie toevoeging Magda ?

 • Gerrie Schepers
  Geplaatst op 12:21h, 24 juli

  Mooi ???

  • witlicht
   Geplaatst op 19:43h, 24 juli

   ?

 • Sil Tholen
  Geplaatst op 12:48h, 24 juli

  Heel mooi geschrevrn❤️

  • witlicht
   Geplaatst op 19:41h, 24 juli

   Thanks Sil ?

 • Je moeder
  Geplaatst op 12:52h, 24 juli

  Mooi verwoord weer allemaal ❤️❤️❤️?

  • witlicht
   Geplaatst op 19:41h, 24 juli

   Dankje mam ?❤️

 • José. Maesen
  Geplaatst op 13:30h, 24 juli

  Heel mooi om te lezen ik hoop dat veel dit delen wordt de wereld een stuk mooier gr José

  • witlicht
   Geplaatst op 19:40h, 24 juli

   ❤️

 • Samantha
  Geplaatst op 13:55h, 24 juli

  Mooi geschreven en klopt helemaal.. Niet normaal hoe snel als er iets gebeurd of wat dan ook er een etiket op iemand wordt geplakt. En vooral voordat ze aan deze persoon vragen naar hun verhaal hoe het zit, wordt je al meteen met iets bestempeld.. Het zou de wereld inderdaad een heel stuk mooier en aangenamer maken als iedereen met respect behandeld werd en dat mensen in hun waarde worden gelaten..
  Nogmaals heel mooi geschreven.. Hopelijk gaan er door dit te lezen bij heel veel mensen de ogen open.. Ga zo door met schrijven!!

  • witlicht
   Geplaatst op 19:39h, 24 juli

   Bedankt voor je reactie Samantha, lief van je ❤️

 • Agnes Remmers
  Geplaatst op 18:18h, 24 juli

  Mooi geschreven ??

  • witlicht
   Geplaatst op 19:35h, 24 juli

   Dankje Agnes ?

 • Manon van Kaam
  Geplaatst op 20:54h, 25 juli

  Mooi sjat!!!
  Je bent een topper!!! ❤️

  • witlicht
   Geplaatst op 21:34h, 25 juli

   Net als jij ?❤️

 • Anke
  Geplaatst op 07:21h, 03 augustus

  Als je met aandacht luistert, leer je veel van de ander. Mooi beschreven en zo herkenbaar bij Tomorrowland. Een belevenis waar “zijn” voor ons het belangrijkste was die dag.

  • witlicht
   Geplaatst op 07:23h, 03 augustus

   Mooi Anke dat ook jij/jullie dit zo hebben ervaren ? En leuk dat je mijn website bekijkt ?