GELOOF in het wonder | Wit Licht
witlichtpunt, wit licht, wit lichtpunt, wonder, wonderen, geloof, tsambika
712
post-template-default,single,single-post,postid-712,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

GELOOF in het wonder

GELOOF in het wonder

Voor deze blog maak ik een flashback naar april 2018.. 10 dagen voor vertrek naar Griekenland zei dat stemmetje in mijn hoofd dat ik eens goed mijn vakantie moest checken.. Zo gezegd, zo gedaan en wat bleek? Ik had het Casa Cook hotel in Rhodos geboekt, maar de eindbestemming van de geboekte vliegtickets was niet Rhodos, maar Kos.. Oeps! Na wat telefoontjes naar Griekenland had ik het geluk dat ik mijn “non refundable” hotelkamer in Rhodos toch kosteloos kon omboeken naar een later tijdstip in hetzelfde jaar. Casa Cook heeft ook een hotel in Kos en zij hadden nog kamers vrij. De oplossing? In april ging ik samen met mijn tante naar Kos en later dat jaar, in oktober, met vriendlief naar Rhodos.
Het enige wat ik kon denken over mijn enorme vergissing was “het zal wel een reden hebben” en begin december is gebleken wat deze reden was.
Voordat we flashforwarden naar december gaan we even door naar oktober. Een vakantie die, na de start van mijn nieuwe baan in juli, op het juiste moment kwam om weer even tot rust te komen. Eerder deelde ik al iets over deze vakantie in deze blog.

Wat ik nog niet eerder deelde is dat ik vlak voor deze vakantie te horen kreeg dat ik PCOS heb. In het kort houdt dit in dat er gedurende langere tijd geen eisprong plaats vindt, waardoor de kans op een natuurlijke zwangerschap minimaal is. Ik kan je vertellen, ondanks de kansen die de medici met hormoontoedieningen kan bieden, komt zo’n nieuws hard binnen en niet zonder emoties als je weet dat je ooit mamma hoopt te worden.
Dus even een weekje afschakelen en dit nieuws een plekje geven was niet slecht gepland.

Eenmaal aangekomen in ons hotel in Rhodos voelde ik een enorm fijne energie om ons heen..
Later bleek waar die vandaan kwam.. Namelijk van de naastgelegen berg, met daar bovenop een klooster genaamd Tsambika (Maria). Dit bleek een bedevaartsoord te zijn voor vrouwen die geen kinderen konden krijgen. Dit kon geen toeval zijn! Mijn vriend en ik zijn in het klooster geweest en hebben hand in hand gevraagd om ons te helpen om, ondanks de PCOS, op een natuurlijke manier zwanger te worden en het te laten gebeuren op het juiste moment. Toen we daar stonden en deze vraag stelden voelde ik een bijzondere energie door mijn lijf stromen. Was dit echt of had ik me dit verbeeld en was dit enkel wat ik wilde voelen? Ik wist het op dat moment niet.
Diezelfde vakantie stuitte mijn oog bij toeval op een gouden hanger in de vorm van een kruisje bij een juwelier genaamd Chris Gold. Ik kocht dit kruisje, omdat het een enorme aantrekkingskracht had. Het kruis staat symbool voor geloof en dat brengt ons direct direct bij de titel van mijn blog; GELOOF in het wonder. Want na nachtenlange buikkrampen, een gewijzigde stoelgang en een doelloos bezoek aan de huisarts deed ik op aanraden van vriendlief op 3 december nietsvermoedend een zwangerschapstest, waaruit verbazingwekkend genoeg bleek dat ik zwanger was!

Degene die mij persoonlijk kennen weten dat ik, na 6,5 jaar, weer een relatie heb gekregen met mijn oude grote liefde.. In ons verre verleden hadden we het plan om “ooit” te trouwen op 14-07-2017. Op die datum waren we niet (meer) samen, maar we hebben die datum wel aangehouden als moment vanaf wanneer we weer officieel samen zijn. En guess what? Als allereerste uitgerekende datum kwam 14-07-2019 naar voren. De bevestiging voor ons beide dat deze zwangerschap “ment to be” is. En wat bleek nog meer? De zwangerschap is ontstaan vlak na onze vakantie naar Rhodos! Elke zwangerschap is een wonder, maar het verhaal dat erbij hoort maakt het voor ons extra speciaal!

Met deze blog hoop ik jou als lezer te motiveren en te inspireren om te durven en te blijven geloven dat wonderen écht bestaan en dat niets in het leven toeval is. Ik weet nu waarom ik Kos en Rhodos verward heb en wat ben ik mezelf daar dankbaar voor!!!

8 Reactie's
 • Agnes remmers
  Geplaatst op 22:00h, 23 januari

  Christel wat mooi geschreven top ?????

 • Gerrie Schepers
  Geplaatst op 22:15h, 23 januari

  Heel mooi geschreven Christel. ???

 • Elly lucassen
  Geplaatst op 23:25h, 23 januari

  O Christel. Wat een mooi verhaal. En van❤️Gefeliciteerd voor jullie beide. ?

 • Mam
  Geplaatst op 09:01h, 24 januari

  Christel ,heti is en blijft een wonder , super voor jullie beiden ❤️❤️?

 • Monique Peters
  Geplaatst op 10:14h, 24 januari

  Wauw. Proficiat! Jel apaart zek! Geneet van dien zwangerschap

 • Simone
  Geplaatst op 17:07h, 24 januari

  Wat ontzettend mooi, nu genieten van jullie zwangerschap ?

 • Marlies Laenen
  Geplaatst op 21:11h, 12 augustus

  Wat bijzonder om jullie persoonlijk verhaal te lezen? Ik heb jullie wondertje in zijn eerste dagen mogen fotograferen?
  De rust die Djay en jullie uitstraalden, heerlijk.
  Ik wens jullie als trotse ouders, samen met Djay alle goeds?

  • witlicht
   Geplaatst op 17:48h, 14 augustus

   Dankjewel voor je mooie reactie Marlies en uiteraard voor de foto’s! ?